{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?

S
25.12.2009. u 09:10
0
34
Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?
0
Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?
Ambasador BiH u Kuvajtu Jasin Ravašde prijavljen je Ministarstvu inostranih poslova BiH zbog mobinga i torture koju sprovodi nad savjetnicom u ovom diplomatskom predstavništvu Enisom Komar, pišu "Večernje novosti".
U pismu koje je Komarova uputila Sektoru za opšte poslove Ministarstva, a koje je kasnije proslijeđeno i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, Ravašde je prijavljen da ne radi po zakonu, da prostorije ambasade daje na korišćenje strancima, da drsko postupa prema saradnicima i onemogućava im rad.

Prema dokumentaciji u koju je list imao uvid, Komarova navodi da joj je Ravašde ograničio pristup zvaničnom e-mailu, Internetu i stavio embargo na telefoniranje izvan Kuvajta, čime je obesmislio njen rad, jer ne može, u slučaju potrebe, da se javi u centralu u BiH.

Uprkos njenim pokušajima da se problem u komunikaciji popravi, Ravašde je samo rekao da su "različitog temperamenta", i nastavio po starom, a čak je počeo da prijeti da će je "sa lisicama na rukama vratiti u Sarajevo" i da je "spreman na sve".

U Službi za odnose sa javnošću Ministarstva nisu bili u mogućnosti da komentarišu ovaj slučaj.

Ravašde je, piše list, kontroverzna ličnost koja je, iako Jordanac, imenovana prvo za savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a potom i za ambasadora.

Prema saznanjima lista, Ravašde je prije političkog angažmana studirao u Beogradu, a kada je počeo rat, doputovao je u Sarajevo, gdje je bio dopisnik kuvajtske novinske agencije Kuna. Onda je dobio državljanstvo BiH, uz tvrdnju da po ženskoj liniji vodi porijeklo iz BiH.

Prije nekoliko dana mediji su pisali o sličnom slučaju u Ambasadi BiH u Beogradu, gdje, navodno, otpravnica poslova Amira Arifović Harms vrši mobing nad kolegama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: