{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?

S
25.12.2009. u 09:10
0
34
Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?
0
Mobing u Ambasadi BiH u Kuvajtu?
Ambasador BiH u Kuvajtu Jasin Ravašde prijavljen je Ministarstvu inostranih poslova BiH zbog mobinga i torture koju sprovodi nad savjetnicom u ovom diplomatskom predstavništvu Enisom Komar, pišu "Večernje novosti".
U pismu koje je Komarova uputila Sektoru za opšte poslove Ministarstva, a koje je kasnije proslijeđeno i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, Ravašde je prijavljen da ne radi po zakonu, da prostorije ambasade daje na korišćenje strancima, da drsko postupa prema saradnicima i onemogućava im rad.

Prema dokumentaciji u koju je list imao uvid, Komarova navodi da joj je Ravašde ograničio pristup zvaničnom e-mailu, Internetu i stavio embargo na telefoniranje izvan Kuvajta, čime je obesmislio njen rad, jer ne može, u slučaju potrebe, da se javi u centralu u BiH.

Uprkos njenim pokušajima da se problem u komunikaciji popravi, Ravašde je samo rekao da su "različitog temperamenta", i nastavio po starom, a čak je počeo da prijeti da će je "sa lisicama na rukama vratiti u Sarajevo" i da je "spreman na sve".

U Službi za odnose sa javnošću Ministarstva nisu bili u mogućnosti da komentarišu ovaj slučaj.

Ravašde je, piše list, kontroverzna ličnost koja je, iako Jordanac, imenovana prvo za savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a potom i za ambasadora.

Prema saznanjima lista, Ravašde je prije političkog angažmana studirao u Beogradu, a kada je počeo rat, doputovao je u Sarajevo, gdje je bio dopisnik kuvajtske novinske agencije Kuna. Onda je dobio državljanstvo BiH, uz tvrdnju da po ženskoj liniji vodi porijeklo iz BiH.

Prije nekoliko dana mediji su pisali o sličnom slučaju u Ambasadi BiH u Beogradu, gdje, navodno, otpravnica poslova Amira Arifović Harms vrši mobing nad kolegama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: