{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MMF zabrinut zbog odluke Parlamenta FBiH

F
4.10.2009. u 19:33
0
4
MMF zabrinut zbog odluke Parlamenta FBiH
0
MMF zabrinut zbog odluke Parlamenta FBiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je u Istanbulu sa zvaničnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fondai Evropske banke za obnovu i razvoj.
Na sastancima su dominirale teme iz oblasti stand-by aranžmana i socijalnih reformi u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Predsjedavajući Špirić je održao odvojene sastanke s direktoricom Svjetske banke za BiH Jane Armitage, izvršnim direktorom Holandske konstituence za Svjetsku banku Rudom Treffersom, izvršnim direktorom Holandske konstituence za MMF Age Bakerom, kao i direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za jugoistočnu Evropu Peterom Reinigerom.

S predstavnicima Svjetske banke Špirić je razgovarao o portfoliju ove banke u BiH, te o projektima podrške malim i srednjim preduzećima, kao i programu podrške budžetu.

Na sastancima je također razgovarano i o modalitetima unapređenja efektivnosti projekata.

Špirić je posebno naglasio važnost fleksibilnog pristupa Svjetske banke u realokaciji sredstava te zatražio da BiH ostane korisnik kredita pod povoljnim IDA uslovima.

Na današnjim sastancima je iskazana zabrinutost zbog zaključaka federalnog parlamenta kojima se dovodi u opasnost sporazum sa MMF-om, što bi se negativno odrazilo na cijelu BiH.

Predsjedavajući Špirić je iskazao opredjeljenje da je neophodno ispuniti uslove iz Pisma namjere i izbjeći političku trgovinu i na taj način sačuvati kredibilitet zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: