{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"MMF neće krpiti ničije nerealne želje"

S
23.4.2009. u 10:06
0
4
"MMF neće krpiti ničije nerealne želje"
0
"MMF neće krpiti ničije nerealne želje"
Ministar finansija Federacije BiH (FBiH) Vjekoslav Bevanda smatra da će bez Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti teško pristupiti Svjetskoj banci i EBRD-u i ističe da je to otvoreno rečeno na posljednjem sastanku sa predstavnicima ove institucije.
"BiH ima izgleda da postigne sporazum sa MMF-om, a ako to ne uradi, bićemo pusto ostrvo i bavićemo se sami sobom, a onda nam niko neće moći ni željeti pomoći", rekao je Bevanda.

On je za "Večernji list" izdanje za BiH istakao da je tokom razgovora sa predstavnicima MMF-a jasno naglašeno da "sve zavisi od nas u BiH".

"Važno je šta će država konsolidovano ponuditi poslije sjednice Fiskalnog savjeta BiH kao paket mjera. Moramo pokazati da smo vjerodostojni i da smo spremni da provedemo promjene koje su nužne i bez MMF-a", naglasio je on i dodao da se u BiH, nažalost, ne želi prihvatiti trenutno stanje.

Prema njegovim riječima, MMF definitivno neće dati ništa za krpljenje nerealnih želja.

"Prije svega, MMF uslovljava servisiranje spoljnog duga, a daće preporuke Svjetskoj banci kako da se ponaša prema nama", rekao je Bevanda i dodao da je posjeta MMF-a jedna prekretnica da se sa riječi pređe na djelo i preduzmu potrebni koraci.

Bevanda kaže da su predstavnici MMF-a dobili široka ovlašćenja, što se moglo prepoznati iz njihovog nastupa.

On je potvrdio da je na posljednje dvije sjednice Vlade FBiH bilo na djelu preglasavanje hrvatskih ministara, te da se slično postupa i u Parlamentu i drugim institucijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: