Zahvalio se
372

Mlađen Božović odustao od funkcije ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

D. Be.
Mlađen Božović (Foto: Klix.ba)
Mlađen Božović (Foto: Klix.ba)
Mlađen Božović, koji je bio kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, odustao je od te funkcije nakon što se mjesecima nje dogodilo imenovanje.

Božović je za Klix.ba kazao da je odlučio prekinuti cijelu trakavicu s obzirom na to da SDA nije željela dati saglasnost da on bude imenovan za prvog čovjeka Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

"Do sada je to ministarstvo dva puta vodio kadar SDA i dva puta HDZ-a. Nikada Srbin, pa možda ih je bilo strah kako bih se ja ponašao u svemu tome", dodao je. Kazao je da ne zna ko bi mogao "upasti" umjesto njega, iako se špekuliše o Milošu Lučiću kojeg će predložiti DNS.

Davno sam govorio ljudima koji su me predložili da sam spreman podnijeti ostavku, ako sam samo ja sporan, i ja sam to na kraju i učinio.

"Ja sam se zahvalio, neka rješavaju svoje probleme i učešće u vlasti", kazao nam je Božović.

Podsjetimo, prvi kandidat za ovu poziciju bio je Draško Aćimović, ali je nakon unutarstranačkih sukoba u DNS-u odluka promijenjena te je Božović predložen za kandidata. Na kraju će treća osoba, koja mora biti nestranački kadar i iz reda Ostalih, na prijedlog DNS-a, postati državni ministar.