Privredna saradnja
0

Mlađan Dinkić danas dolazi u Banjaluku

SRNA
Delegacija Vlade Srbije, predvođena ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem, dolazi danas u posjetu Banjaluci, gdje će sa predstavnicima Vlade Republike Srpske započeti realizaciju sporazuma o privrednoj saradnji.

U Administrativnom centru Vlade RS bit će potpisan ugovor sa bankama o regulisanju međusobnih odnosa u vezi subvencionisanja kamatnih stopa za kredite za nabavku određenih trajnih potrošnih dobara u ovoj godini, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Sporazum će, u prisustvu premijera RS Milorada Dodika, potpisati ministar finansija RS Aleksandar Džombić i direktori banaka.

Kasnije, u krugu preduzeća "Agrokop" u Kobatovcima, kod  Laktaša, bit će   uručeno 30  traktora  beogradske fabrike IMT namijenjenih poljoprivrednicima  Republike Srpske.  

  Delegacije vlada RS i Srbije posjetit će preduzeće "Nova drvna industrija Vrbas" Banjaluka, a nakon toga  u krugu preduzeća predviđene su izjave.

U delegaciji će biti Dinkić, te ministri industrije, energetike i rudarstva RS i finasija RS Slobodan Puhalac i Aleksandar Džombić, direktor i predsjednik Privredne komore RS Dragica Ristić i Borko Đurić.

Istog dana u velikoj konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade RS planiran je okrugli sto na temu "Mjere za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na RS",  te razgovor sa predstavnicima Privredne komore RS o aktuelnim problemima privrednika RS.
U radu skupa učestvovaće Dinkić i ministri RS, te predstavnici Privredne komore RS, navodi se u saopštenju.

Predstavnici vlada Srbije i RS potpisali su 15. juna  u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti privrede, koji se odnosi na izvoz i kupovinu automobila "fijat punto", traktora "IMT", namještaja i korišćenje turističkih aranžmana pod subvencionisanim uslovima.

Dokument su u Palati Srbije potpisali potpredsjednici vlada  Mlađan Dinkić i Jasna Brkić, u prisustvu premijera Srbije i RS  Mirka Cvetkovića i Milorada Dodika, kao i potpredsjednika "Fijat grupe" Alfreda Altavile.