Općina Centar
34

Mladima predato na korištenje još jedno basket igralište na Breki

Klix.ba
U saradnji Udruženja "Jesi li za basket", donatora i Općine Centar obnovljeno je još jedno basket igralište na Breki i dato na korištenje mladima.

Igralište je zvanično otvorio savjetnik načelnika Općine Centar Osmo Babić, koji je simbolično predao košarkašku loptu mladom Mirzi, koji slovi za jednog od najboljih košarkaša u ovom naselju, čime je zvanično predato djeci na korištenje basket igralište smješteno između ulica Himze Polovine 37 i Hamze Orlovića 6.

Kako je ovom prilikom najavio Zlatko Moratić, predsjednik Udruženja "Jesi li za basket", naredno igralište koje će obnoviti ovo udruženje u saradnji sa Općinom Centar je u krugu Osnovne škole Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak na Koševskom Brdu.

Od početka ovog ljeta, kada su počele obnove košarkaških i basket terena u Centru, obnovljena su i data na korištenje mladima igrališta u krugu Osnovne škole Isak Samokovlija na Marijin Dvoru, u ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, na sportskom igralištu Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te u uici Ismeta Mujezinovića na Breki.

Realizacija projekta ima za cilj obnovu svih košarkaških terena na Centru kako bi što više ovaj sport postao popularan među omladinom.