|

Mladić na umoru nakon moždanog udara

Mladić na umoru nakon moždanog udara
0
F
FENA
23.6.2006. u 15:59
0
komentara
0

dijeljenja
Mladić na umoru nakon moždanog udara
Bivši vojni vođa bosanskih Srba Ratko Mladić mogao bi biti na umoru nakon što je prije sedmicu dana imao moždani udar, piše u petak jedan beogradski tabloid navodeći izvor blizak bjeguncu optuženom za genocid i ratne zločine.
"Ratko Mladić je u kritičnom stanju i njegove šanse da preživi su slabe. Glavni problem je što ne može primiti odgovarajuću ljekarsku njegu", piše u petak Kurir, navodeći "dobro informirani izvor vrlo blizak Mladiću tokom rata u Bosni i Hercegovini".

Prema tom izvoru, Mladić je već bio žrtva dva moždana udara, jednog 1995., prije kraja rata u BiH, i drugog 1999. godine.

"Već se razgovara o mjestu ukopa", dodao je isti izvor, precizirajući da bi to moglo biti u jednom pravoslavnom manastiru u Vojvodini.

Glasine da bi Mladić mogao umrijeti, kruže po Srbiji i Bosni još od početka sedmice nakon izjava glasnogovornika Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice.

"Pitamo se šta će biti s uvjetima koje je nametnula Evropska unija ako Mladić umre", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Andrija Mladenović.

Prema izvoru kojeg navodi Kurir, Mladića štiti oko 800 ljudi, "vrlo dobro obučenih i opremljenih", i nemaju šta da izgube osim Mladića", kojega poštuju kao "oca".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.