Let’s do it
3

Mladi u ekstremnoj akciji čišćenja Tuzle

Klix.ba
Mladi ljudi, nosioci novih prilika, pokretači novih radnih akcija koje će svima značiti nešto bolje, danas su iz Tuzle poslali jasnu poruku "Želimo ljepšu i čišću okolinu, za sve nas".

"Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan" naziv je akcije koju organizira Udruženje građana Ruke iz Sarajeva u saradnji s Udruženjem Mozaik prijateljstva iz Banje Luke.

Ova aktivnost bit će provedena u isto vrijeme na području cijele Bosne i Hercegovine, u nedjelju, 9. septembra. Riječ je o jednoj od najvećih akcija u historiji na čišćenju ilegalnih deponija smeća za samo jedan dan. Osim odlagališta smeća, bit će očišćene i zelene površine te druga zaštićena mjesta.

Veliko ekološko osvježenje sprovest će se i u Tuzli. Veliki broj mladih ljudi ovih dana radi na pripremi aktivnosti koje će se održati na području svih mjesnih zajednica u ovom gradu.

"Ovom prilikom želimo, prije svega, probuditi mlade ljude, a onda i sve ostale građane, da se uključe u stvaranje bolje i ljepše okoline, koja će biti osvježena uz ekstremnu motivaciju svih nas, a u želji za nečim boljim.

Svjesni smo problema ekološke zagađenosti sredine širom Bosne i Hercegovine, te se zbog toga na ovaj dan želimo ujediniti i stvoriti ljepšu i čišću okolinu za sve nas" kazao je Amar Kavgić, koordinator akcije "Let's do it" u Tuzli.

Ovoj akciji u Tuzli pridružit će se veliki broj mladih ljudi.

Ukoliko i vi želite biti dio ove velike akcije, učinite to odmah. Javite se na [email protected], a više informacija potražite na www.letsdoit.ba.