BiH
9

Mladi Tuzlaci kačili probleme na štrik u centru grada

Klix.ba
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Tuzli je jučer Lokalni volonterski servis i lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca upriličio aktivnost pod nazivom "Na kome svijet ostaje".

Na Trgu Slobode mladima je omogućeno da iznesu svoje probleme, prijedloge za poboljšanje statusa mladih, ali i stanja društva uopšteno. Na štriku od 40 metara kačili su se problemi prolaznika i time se jasno predstavljalo šta im smeta i šta žele mijenjati. Druge aktivnosti odnosile su se na promociju aktivnih mladih, volontiranja i podjele info letaka o volontiranju i na koji način mladi mogu postati volonteri u našoj zajednici.

"Ovo je sasvim drugačiji način obilježavanja Međunarodnog dana mladih u našem gradu, data je prilika mladima da iznesu svoje probleme na kreativan način i da jasno pokažu šta im smeta. Nemamo baš često priliku da kažemo šta nam smeta, barem ne široj zajednici, a mi smo upravo to omogućili. Da mladi nisu izgubljeni pokazuje veliki odaziv i jasno izneseni problemi i želje za promjenom. Mi smo jako zadovoljni ovom akcijom", rekao je koordinator Lokalnog volonterskog servisa Tuzla Zlatan Ligić.