|

Mladi Tuzlaci kačili probleme na štrik u centru grada

Mladi Tuzlaci kačili probleme na štrik u centru grada
9
Klix.ba
13.8.2013. u 14:01
7
komentara
9

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Tuzli je jučer Lokalni volonterski servis i lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca upriličio aktivnost pod nazivom "Na kome svijet ostaje".
Na Trgu Slobode mladima je omogućeno da iznesu svoje probleme, prijedloge za poboljšanje statusa mladih, ali i stanja društva uopšteno. Na štriku od 40 metara kačili su se problemi prolaznika i time se jasno predstavljalo šta im smeta i šta žele mijenjati. Druge aktivnosti odnosile su se na promociju aktivnih mladih, volontiranja i podjele info letaka o volontiranju i na koji način mladi mogu postati volonteri u našoj zajednici.


"Ovo je sasvim drugačiji način obilježavanja Međunarodnog dana mladih u našem gradu, data je prilika mladima da iznesu svoje probleme na kreativan način i da jasno pokažu šta im smeta. Nemamo baš često priliku da kažemo šta nam smeta, barem ne široj zajednici, a mi smo upravo to omogućili. Da mladi nisu izgubljeni pokazuje veliki odaziv i jasno izneseni problemi i želje za promjenom. Mi smo jako zadovoljni ovom akcijom", rekao je koordinator Lokalnog volonterskog servisa Tuzla Zlatan Ligić.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...