BiH
125

Mladi student Medicine Ajnur Hadžiahmetović prvi stipendista Fondacije "Seja Bavčić"

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Mladi Goraždanin Ajnur Hadžiahmetović, student treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prvi je stipendista Fondacije "Seja Bavčić" koju je osnovala porodica preminule predsjednice Udruženja oboljelih od karcinom dojke i drugih malignih oboljenja "Biser" Goražde.

"Mi mislimo da je ovo jedan od načina da bude sačuvano sve ono što je radila rahmetli Seja. Voljela bih da je ljudi i dalje pamte kao nekoga ko se zaista svim srcem angažirao na poboljšanju zdravlja. Dragomi je da će i ova priča zaživjeti u Goraždu, jer Goražde zaslužuje da ima obrazovane ljude", poručila je Fikreta Gafić- Bavčić, sestra Seje Bavčić.

Ona je pojasnila da su Fondaciju osnovali svjesni da bi to učinila i njena sestra koja je najveći dio života posvetila "Biseru" i ženama oboljelim od karcinoma. Njen predani humanitarni rad, nevjerovatna energija i želja da pomogne oboljelim poznata je svakom stanovniku Goražda, čiji je biser zapravo i bila.

"Poznavao sam rahmetli Seju i podržavao njen humani rad. Moja struka od mene zahtjeva da se i ja bavim takvim načinom rada, pa sam se pronašao u tome. Bit će mi drago predstavljati ovu Fondaciju i zahvaljujem im se jer su odabrali baš mene. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti od Goražda napraviti mjesto gdje će biti više ljekara u budućnosti jer znamo da nam nedostaje medicinskog kadra", poručio je ovaj mladić.

Ugovor o stipendiranju potpisan je u prostorijama "Bisera" u Goraždu a ovom su činu osim članica udruženja prisustvovali i kantonalni zvaničnici. Sjećanje na Seju Bavčić povezuje sve ljude oko Bisera neraskidivim nitima. I danas su kazali kako im nedostaje njen zvonki smjeh koji odzvanja Biserom, specifični smisao za humor i vedrina kojom je zračila i u najtežim trenutcima bodreći svoje prijateljice.

"Znamo da bi ovo danas i ona željela, zato smo sretne. Nadamo se da će ovo potaći i druge ljude da daju podršku mladima koji se obrazuju za plemenitu profesiju ljekara",poručila je Mersiha Pecikoza iz Udruženja "Bisera".