BiH
0

Mladi Stranke za BiH pružili podršku Samiru Silajdžiću

Sarajevo-x.com
Potpredsjednik Mladih Stranke za BiH Amir Avdagić uputio je pismo podrške premijeru Kantona Sarajevo Samiru Silajdžiću. U pismu Mladi SBiH "odbijaju zlonamjerne medijske provokacije i pozive određenih grupa koje ne žele vidjeti progres koji je Silajdžić napravio za vrijeme svog mandata".

"Obraćam se premijeru Kantona Sarajevo Samiru Silajdžiću u ime Predsjedništva Mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu i u svoje lično ime sa namjerom da prenesem izraze snažne podrške u njegovom radu na poziciji premijera Vlade Kantona Sarajevo", stoji u pismu kojeg je uputio potpredsjednik Mladih SBiH Amir Avdagić.

"Sa krajnim gnušanjem odbijamo zlonamjerne medijske provokacije i pozive određenih grupa koje ne žele vidjeti progres kojeg ste napravili u ovom kratkom vremenu od kada obnašate funkciju premijera", stoji u pismu.

"Razumijemo da je ovo izborna godina kao i činjenicu da druge političke stranke prema već starim scenarijima žele na atraktivan način započeti predizborne kampanje, ali ne možemo prihvatiti zahtjeve za Vašom ostavkom iz nekoliko razloga. Naime, Vi ste prvi predsjednik Vlade koji je uveo poziciju savjetnika za mlade i na taj način pokazali kako želite posebnu pažnju posvetiti mladim, a znamo da je maloljetnička delikvencija sastavni dio toga. Također, pokrenuli ste aktivnosti saradnje sa omladinskim nevladinim sektorom tražeći od njih ideje, projekte, aktivnosti a znamo da se veliki dio tog sektora bavi maloljetničkom delikvencijom", stoji u pismu podrške.

"Prihvatamo da eventualni dio odgovornosti kao Mladi Stranke za BiH podijelimo sa Vama. Želimo istaći da je ovo još jedan dokaz da moramo ojačati saradnju između Mladih SBiH i Vas, a u cilju poboljšanja položaja mladih i kreiranja zajedničkih projekata", poručili su Mladi Stranke za BiH kantonalnom premijeru.