{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi SDUBiH protiv izbora Mujezinovića za premijera FBiH

F
13.6.2009. u 16:19
0
7
Mladi SDUBiH protiv izbora Mujezinovića za premijera FBiH
0
Mladi SDUBiH protiv izbora Mujezinovića za premijera FBiH
Organizacija mladih Socijaldemokratske unije BiH (SDUBIH) Kantona Sarajevo protivi se izboru Mustafe Mujezinovića za premijera FBiH te smatra da je način na koji se trenutno odlučuje o kandidatu za tako visoku i odgovornu funkciju aposlutno nedemokratski i oligarhijski.
Organizacija mladih SDUBiH Kantona Sarajevo ističe kako je neprihvatljivo da premijera bira samo jedna stranka i grupa oko predsjednika te stranke, ne pitajući pritom javnost, kao najvažniji faktor društvene zbilje.

- Ne treba zaboraviti da Mustafa Mujezinović nema izborni legitimitet, niti su ga građani birali za funkciju na koju ga protežira njegova stranka. Zbog toga Organizacija mladih SDUBiH Kantona Sarajevo, na tragu nedavne inicijative poslanika SDUBiH u Parlamentu FBiH Mire Lazovića za direktan izbora gradonačelnika Mostara i Sarajeva, smatra da se budući premijer FBiH mora birati direktno na izborima, voljom građana, umjesto po kuloarima i stranačkim sijelima - saopćeno je iz Organizacije mladih SDUBiH Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: