{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi SDU-a podržavaju zahtjeve studenata

F
19.9.2007. u 15:10
0
0
Mladi SDU-a podržavaju zahtjeve studenata
0
Mladi SDU-a podržavaju zahtjeve studenata
Mladi u sarajevskom Kantonalnom odboru Socijaldemokratske unije BiH smatraju da je sramotno da se studentima na univerzitetima u Federaciji BiH pune tri godine ne može osigurati dodatni obrok dnevno.
Mladi SDU-a navode kako je nedopustivo da nadležne institucije u pojedinim kantonima u Federaciji BiH ne mogu da udovolje minimalnim zahjevima studenata.

Ističu da nemar ministarstava obrazovanja u Unsko-sanskom, Posavskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom i drugim kantonima koji ne ispunjavaju preuzete obaveze prema studentima koji borave u studentskim domovima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici, predstavlja odraz nivoa profesionalizma tih institucija.

U saopćenju Mladih SDU-a se navodi da takvo ponašanje predstavlja i kršenje osnovnih ljudskih prava, prava na obrazovanje koje je zagarantovano Ustavom BiH.

Organizacija mladih SDUBiH KO Sarajevo također smatra da je neotuđivo pravo studenata koji borave u studentskim domovima u Federaciji BiH da svoje nezadovoljstvo izraze najavljenim masovnim protestima.

"Izgleda da je to jedini način da se ostvari pristojan studentski standard u studentskim domovima u Federaciji BiH. Iz tog razloga u potpunosti podržavamo inicajtivu Asocijacije studenata studetskih domova u Federaciji BiH", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: