{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi SDP-a protiv Thompsonovog koncerta u Sarajevu

F
8.4.2007. u 16:06
0
0
Mladi SDP-a protiv Thompsonovog koncerta u Sarajevu
0
Mladi SDP-a protiv Thompsonovog koncerta u Sarajevu
Forum mladih SDP-a u potpunosti podržava inicijativu za obilježavanje desetogodišnjice od posjete pokojnog pape Ivana Pavla II našoj zemlji, ali najoštrije osuđuje najavljeno održavanje koncerta u sarajevskoj Zetri "ozloglašenog nacionaliste i ratnohuškačkog pjevača'' Marka Perkovića Thompsona.
Forum mladih SDP-a najavu ovog koncerta ocjenjuje kao provokaciju usmjerenu ka porodicama svih žrtava fašizma na prostoru Bosne i Hercegovine, kao i grubi nasrtaj na antifašistički duh naše države.

"U vremenu kada se fašizam i nacionalna netrpeljivost ponovo bude na ovim prostorima, koncert izvođača, koji je između ostalog, poznat i po tome što veliča ustaštvo i fašističku ideologiju, može se protumačiti i kao pokušaj da se zagovornicima neofašističkih ideja da potpuni legitimitet što predstavlja istinsku prijetnju za međunacionalnu toleranciju i suživot u Bosni i Hercegovini.", kaže se u saopćenju.

Forum mladih SDP-a također upozorava da zabrinjava i odsustvo odgovornosti vlasti Kantona Sarajevo, Federacije BiH i državnih institucija sa sjedištem u glavnom gradu čija je reakcija i ovaj put neopravdano izostala.

Najavljeno je da će Forum mladih SDP-a učiniti sve da ovakva i slična nastojanja spriječi, "jer sve ovo predstavlja samo kap u prepunoj čaši svega onoga što se u kontinuitetu radi direktno protiv mladih i protiv budućnosti BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: