{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi od državnog Parlamenta traže hitno usvajanje zakona o visokom obrazovanju

F
5.6.2007. u 21:38
0
0
Mladi od državnog Parlamenta traže hitno usvajanje zakona o visokom obrazovanju
0
Mladi od državnog Parlamenta traže hitno usvajanje zakona o visokom obrazovanju
Predstavnici Građanske inicijative mladih BiH uručili su danas predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Berizu Belkiću Memorandum kojim se od državnog parlamenta zahtijeva hitno usvajanje zakona o visokom obrazovanju u BiH.
Predsjedavajući Belkić je obećao predsjednici Građanske inicijative mladih Emini Omanović da će o ovom memorandumu informirati poslanike Predstavničkog doma i njihove klubove.

Oni prilikom rasprave o zakonu o visokom obrazovanju trebaju respektovali i ovu inicijativu mladih koje treba, kako je kazao, shvatiti kao veoma bitnu interesnu grupu.

Belkić je naglasio i da će se starati da paralelno sa zakonom o visokom obrazovanju u parlamentarnu proceduru prođe i zakon o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju kako bi se zaokružio set zakona kojima se na državnom nivou tretira obrazovanje mlade populacije u BiH.

Potpisnici Memoranduma koji je predočen predsjedavajućem Belkiću su predstavnici Građanske demokratske stranke BiH, Stranke za BiH, Socijaldemokratske partije BiH, Bosanske stranke, Liberalno demokratske stranke BiH, Bosanskopodrinjske stranke, Socijaldemokratske unije i političkog pokreta mladih.

Mada još nisu potpisali memorandum, punu podršku realizaciji ovog projekta pružili su i predstavnici HDZ 1990 i Stranke penzionera, saopćeno je iz PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: