Nastavljaju aktivnosti
38

Mladi nezadovoljni iznosom subvencije za kupovinu stana žele se obratiti Skupštini KS

A. L.
Neformalna grupa mladih koji su ispunili uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja, a koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom da se iznos pojedinačne subvencije umanji sa 12. 000 na 4.800 KM danas je predala Zahtjev za obraćanje Skupštini Kantona Sarajevo na prvoj narednoj redovnoj sjednici.

Kako su naveli, to je naredni korak u isticanju njihovih zahtjeva.

"Ističemo da će ova neformalna grupa nastaviti sa svim aktivnostima koji trebaju dovesti do rješavanja ovog problema neovisno o tome što je Vlada Kantona Sarajevo najavila isplatu umanjenog iznosa do kraja januara, jer ćemo tu uplatu smatrati prvim dijelom, a nikako puni iznos subvencije", saopćili su.

Napominju da su zastupnici u Skupštini KS predstavnici građana i da su izabrani i njihovim glasovima, te zbog toga očekuju da predsjedavajući kao i Kolegij Skupštine udovolje njihovom zahtjevu i odobre obraćanje na prvoj narednoj sjednici.

"Želimo zastupnicima prenijeti zahtjeve, želje i nadanja 1.142 mlade osobe sa konačnog spiska dobitnika subvencije. Napominjemo da u cijeloj priči nije stvar novca. Novca ima, budžet Kantona Sarajevo nikad veći. Stvar je volje i želje pojedinaca u Vladi Kantona Sarajevo da na ovu priču stave tačku. Mi vjerujemo da za to postoji mogućnost, uvjeravanja smo dobili i od predstavnika vlasti u Kantonu Sarajevo. Stvar je samo volje. S toga pozivamo zastupnike svih stranaka u Skupštini Kantona Sarajevo da se aktivno uključe u riješavanje problema koji je nastao polovinom prošle godine, da isprave nepravdu koja je učinjena mladim, prosperitetnim ljudima ovog kantona", saopćili su.

Kako kažu, ne žele da "zbog grešaka Vlade KS" ispaštaju oni koji prvi put riješavaju stambeno pitanje.