DAN NEZAVISNOSTI BIH
570

Mladi Mostarci proslavili praznik: Oni su garancija da će BiH opstati do sudnjeg dana

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Stotine mostarskih školarca sa svojim učiteljima i nastavnicima danas su uz državne zastave BiH prodefilirali gradom i tradicionalno obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine uz snažne domoljubne poruke.

Uz stihove o domovini i zastave Bosne i Hercegovine s mostova, ulica i trgova poslali su jasnu poruku da je BiH njihova zemlja u kojoj žele napredovati i ostati.

Na centralnoj svečanosti koja je održana na Španskom trgu su ponosom govorili i o historiji BiH, značaju njezine nezavisnosti i ljepotama koje baštini.

"Ovo je najznačajniji dan za našu domovinu. Slavimo dan nezavisnosti naše države koja je 1. marta 1992. godine stekla svoju nezavisnost", poručili su mladi hercegovački školarci prilikom svečanosti na Španskom trgu u Mostaru.

Rašid Hadžović (Foto: G. Š./Klix.ba)
Rašid Hadžović (Foto: G. Š./Klix.ba)

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović je naglasio da djeca u Mostaru i čitavom Hercegovačko-neretvanskom kantonu iz svih odgojno-obrazovnih institucija na prigodan način svake godine obilježavaju Dan nezavisnosti svoje Domovine i čuvaju njezine prave vrijednosti.

"Ova djeca su garancija da će naša država Bosna i Hercegovina opstati do sudnjega dana", poručio je ministar Hadžović čestitavši Dan nezavisnosti BiH svim školarcima i svim građanima naše zemlje.