BiH
0

Mladi liberali BiH pozivaju Dodika na utakmicu BiH - Turska

FENA
Mladi liberali Bosne i Hercegovine pozivaju premijera Republike Srpske Milorada Dodika da u svojstvu njihovog specijalnog gosta dođe u subotu 2. juna na utakmicu BiH – Turska i bodri bh. reprezentaciju, a obećavaju da će čim karte budu u prodaji oni kupiti dvije i poslati mu na adresu njegove stranke – SNSD.

Pored toga, ova stranka najavljuje da će Dodika popratnim pismom pozvati da na utakmicu povede i svog sina.

„Voljeli bismo da njegov sin dođe u Sarajevo, vidi i upozna glavni grad svoje zemlje, a mi da budemo domaćini tog događaja“, kazao je predsjednik Mladih liberala BiH Edin Čolić na pres-konferenciji danas u Sarajevu. On je izrazio nadu da će se premijer RS-a odazvati ovom pozivu, „jer je on političar koji bi trebalo da održi svoje obećanje“.

Povod ovom javnom pozivu Mladih liberala BiH je izjava koju je Dodik dao u javnosti rekavši da će za reprezentaciju BiH navijati samo kada bude igrala protiv Turske, nakon čega su mu Mladi liberali BiH u januaru prošle godine poklonili navijački šal.

Prema mišljenju ove stranke, tri su bitna razloga za dolazak Milorada Dodika na utakmicu u subotu. Prvi je taj da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Dodikov partijski kolega Nikola Špirić najavio da će Vijeće ministara BiH intenzivno raditi na povećanju patriotizma i osjećaja pripadnosti „jednoj nam domovini – Bosni i Hercegovini“. Drugi razlog je taj što je Dodik javno u medijima dao obećanje da će navijati za BiH na utakmici protiv Turske, pa bi to trebalo i da ispuni, a treći razlog, kako je pojasnio Čolić, jeste taj što Milorad Dodik kao vrlo utjecajan političar u ovoj državi treba biti faktor ujedinjenja i pomirenja te poslati narodu u cijeloj BiH poruku kako se vrijedi boriti za više zajedničkih pobjeda.

Mladi liberali BiH smatraju da Milorad Dodik „vrlo dobro zna koristiti pažnju javnosti i podići svoju pažnju i rejting“.

„Uvjeren sam da će, ukoliko ga obaveze ne budu sprječavale i bude u državi taj dan, doći na utakmicu. Jedino se pomalo bojimo da bi mogao prihvatiti ponudu nogometnog saveza pa neće sjediti na zapadnoj tribini pored mene, nego u svečanoj loži. Ali bih volio da se odazove i da budem prvi koji će ga zagrliti i čestitati mu kada BiH dobije bod“, kazao je predsjednik Mladih liberala BiH.