{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi liberali BiH: Povećanje RTV takse je otimačina

F
24.4.2007. u 13:49
0
0
Mladi liberali BiH: Povećanje RTV takse je otimačina
0
Mladi liberali BiH: Povećanje RTV takse je otimačina
Mladi liberali Bosne i Hercegovine ocijenili su danas najavljeno povećanje RTV takse za 83 posto "otimačinom".
Ideja Javnog RTV servisa BiH o povišenju RTV takse za 83 posto, odnosno sa šest na jedanaest KM, pravda se pomanjkanjem novca.

"Nevjerovatno je kako ljudi iz Upravnog odbora Javnog servisa ne shvataju da postoje i drugi načini namicanja sredstava te da bi bilo puno pametnije da se posvete npr. povećanju procenta naplate pretplate, koji je sada na 63 posto, da se više posvete marketingu ili prodaji vlastitog programa", navodi se u saopćenju Mladih liberala BiH,

Mladih liberali BiH smatraju kako argumenti Javnog servisa da je TV taksa u BiH najniža u Evropi naprosto ne stoje, jer ukoliko ih poredimo sa standardom evropskih zemalja dobijamo potpuno suprotan zaključak.

Oni ocjenjuju kako RTV taksa nije samo pitanje sposobnosti menadžmenta i uprave Javnog servisa, već mnogo većeg problema - državnog i privatnog, fer tržišne utakmice i monopola nad tržištem, jednakih mogućnosti za sve subjekte te protekcije pojednih institucija.

Mladi liberali BiH, veoma zabrinuti najavljenom odlukom, pozivaju na javnu raspravu i preispitivanje pomenute odluke, zaključuje se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: