{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi iz Zenice i Srbije uredili prostorije za druženje mladih Zeničana

15.7.2014. u 22:21
199
19
Mladi iz Zenice i Srbije uredili prostorije za druženje mladih Zeničana
199
Mladi iz Zenice i Srbije proteklih dana radili su na obnovi napuštenih prostorija u Zenici, a sve u cilju realizacije projekta "Jedan veće od dva" koji javnosti šalje poruku da se mnogo više može uraditi zajedno negoli odvojeno.
Omladinsko udruženje REaktiv iz Zenice je u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM) iz Bečeja (Srbija) realizuje projekat "Jedan veće od dva" koji će trajati pet mjeseci, a u okviru njega bit će realizovane i dvije razmjene mladih iz Zenice i Bečeja. Obnovljeni prostor kojeg su zajedničkim snagama očistili i obnovili Zeničani i Bečejci služit će kao sjedište REaktiva u kojemu će biti organizovane radionice i drugi sadržaji za mlade iz Zenice, edukacija o freeze performansu u Bečeju kao i istraživanja o položaju mladih u Zenici, odnosno Bečeju.

Prema riječima predsjednika REaktiva, Aldina Alića, generalni cilj projekta je pisanje Strategije prema mladima Općine Zenica, a suradnju u projektu će pružiti i Općina Zenica.

"Ideja se razvila tako što REaktiv već dugo i efikasno radi, ali bez sjedišta, što uveliko otežava rad. Mnogo ideja koje ovi mladi ljudi imaju sada će moći lakše i brže sprovesti u djelo i obogatiti ponudu mladim ljudima u polju neformalnog obrazovanja, aktivizma i volonterstva. Valja istaći da je cijela obnova prostora se radila na volonterskoj osnovi i da u projektu učestvuje 30 mladih po 15 iz Zenice i Bečeja", izjavio je Alić.

Prostor koji je obnovljen i koji će služiti kao sjedište mladih Zeničana bio je u potpunosti uništen i devastiran, no nakon samo nekoliko dana zajedničkog rada, slika je u potpunosti drugačija. Cijelu podršku ovom projektu pružila je i njemačka fondacija Schuler Helfen Leben.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: