{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi iz Tuzle u foteljama funkcionera Parlamentarne skupštine BiH

9.5.2015. u 17:34
253
8
Mladi iz Tuzle u foteljama funkcionera Parlamentarne skupštine BiH
253
U Parlamentu Bosne i Hercegovine srednjoškolci i studenti iz Tuzle jučer su imali priliku sjediti na mjestima političara iz najviše institucije vlasti naše države.
Posjeta Parlamentu organizovana je u sklopu projekta "Date the State" koji je realizovala Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra iz Tuzle.

Cilj projekta bio je prvenstveno upoznati mlade iz Tuzle sa Ustavom Bosne i Hercegovine, Dejtonskim mirovnim sporazumom i događajima koji su mu prethodili, te sa izuzetno komplikovanom političkom strukturom naše države. Pored edukacija koje su provedene kroz seminar, cilj je bio i upoznati mlade sa najvišom institucijom vlasti u Bosni i Hercegovini.

Projekat "Date the State" je finansiran od strane Fondacije tuzlanske zajednice kroz program Omladinska banka, a partner na projektu bila je "Kuća plamena mira" iz Tuzle.

Tokom posjete Parlamentu, mladi su imali priliku čuti izlaganja Zada Bešić, aktivistice Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra koja je govorila o izbornom zakonu BiH, Kemala Nedžibovića, studenta Burch Univerziteta koji je govorio o važnosti mladih u procesu EU integracija naše države, te Jasmina Hasanovića – zlatnog studenta Fakulteta političkih nauka koji je govorio o mladeži Bosne i Hercegovine u Postdejtonskom periodu.

Omladinska grupa ORC Tuzla projekat provodi na volonterskoj osnovi, te poziva sve mlade u našoj državi da im se pridruže u sličnim aktivnostima kako bi zajedničkim naporima izborili se za što demokratičnije društvo.

Mladi su budućnost naše države, a naša misija jesu nasmijani mladi Bosne i Hercegovine!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: