Odata počast žrtvama
0

Mladi iz Hrvatske prošli kroz Srebrenicu u narodnim nošnjama

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Srebrenicu je danas pohodilo 700 Bošnjaka i njihovih prijatelja svih nacionalnosti iz Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Dubrovnika, Osijeka, Karlovca, Slavonskog Broda i Gunje, a po prvi put, u konvoju je bila i grupa građana iz Slovenije.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba, sa ostalim nacionalnim vijećima iz Republike Hrvatske po četvrti put organiziralo je posjetu Memorijalnom centru Potočari.

"Danas su sa nama i članovi tri kulturno-umjetnička društva različitih nacionalnosti. Tu su umjetnici-amateri pripadnici češke nacionalnosti, zatim hrvatsko društvo "Adamovac" i srpsko kulturno-umjetničko društvo iz Darde" kazao je Ekrem Bećirović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba, koje je sa ostalim nacionalnim vijećima iz Republike Hrvatske organiziralo dolazak.

Gosti su posjetili Memorijalni centar Potočari, odali počast Bošnjacima ubijenim u genocidu 1995., a zatim prisustvovali času historije i projekciji filma o Srebrenici.

Članovi kulturno-umjetničkih društava sa lokalnim društvom "Vaso Jovanović" organizovali su defile gradom u narodnim nošnjama, a u Kulturnom centru Srebrenica priredili veče folklora.