|

Mladi iz BiH u Norveškoj osnovali udruženje

Mladi iz BiH u Norveškoj osnovali udruženje
28
F
FENA
4.3.2019. u 12:18
20
komentara
28

dijeljenja
Mladi iz BiH u Norveškoj osnovali udruženje
Osnivačka skupština udruženja mladih "Bujrum", čiji je cilj okupiti mlade ljude porijeklom iz BiH u Norveškoj, održana je u bosanskohercegovačkoj ambasadi u Oslu.
Kako je istaknuto, svrha ovakvog organiziranja je izgradnja društvene, poslovne, stručne i kulturne mreže među mladim Bosancima i Hercegovcima koji žive u Norveškoj.

Udruženje organizira radionice i druge događaje koji se bave relevantnim temama iz biznisa i kulture, ali i onih zabavnog karaktera. Također, udruženje će surađivati i sa drugim sličnim organizacijama i udruženjima. Već je organizirano nekoliko skupova na kojima su sudjelovali mladi ljudi porijeklom iz BiH, a koji žive u Norveškoj.

Cilj skupa u ambasadi BiH bilo je i predstavljanje planova udruženja čiji su osnivači Mina Hajdarović, Adnan Marić, Lejla Halilagić i Alma Velagić.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević je pozdravio uspostavu udruženja mladih te naglasio važnost održavanja veza sa domovinom, dodajući kako su upravo mladi ambasadori BiH u zemljama u kojima žive. Ambasador Makarević postao je i počasni član udruženja "Bujrum".
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...