BiH
0

Mladi iz Beča u posjeti Općini Centar

FENA
U okviru projekta "Bilateralni susret mladih", članovi Udruženja mladih "Multikulturalles Netzwerk-Tangram" iz Beča, zajedno sa njihovim sarajevskim domaćinima, članovima sekcija Centra za mlade na Gorici, posjetili su danas Općinu Centar, gdje ih je primio načelnik Dževad Bećirević sa saradnicima.

"Naša sadašnjost – naša budućnost" naziv je teme putem koje namjeravamo utjecati na suzbijanje predrasuda kod mladih u gradovima koje posjećujemo. Prvenstveni cilj nam je upoznati naše vršnjake u Sarajevu, razgovarati o problemima koji nas muče, te obići najvažnije znamenitosti grada, kazala je članica Udruženja Mihrican Topal.

Voditeljica projekta "Bilateralni susret mladih" Mirna Pareta naglasila je da su gosti iz Beča oduševljeni što je članstvo i korištenje usluga centara kulture za mlade u općini Centar besplatno, te da će polaznici sekcija Centra na Gorici naredne godine posjetiti svoje vršnjake u Beču.

"Raduje me što mladi, kroz ovakve susrete, doprinose većem nivou kulturne saradnje našeg grada i Beča. Nadam se da će ovakav vid razmjene iskustava prerasti u tradiciju i da ćete svojim prijateljima predstaviti Sarajevo u istinskom duhu svega onog što ga čini veoma lijepim gradom", rekao je Bećirević.

U znak dobrodošlice, poklonio je gostima zanimljiv katalog sa najvažnijim kulturno-historijskim spomenicima Sarajeva.