Sa autoputa u RS-u
13

Mladi banjalučki političar saslušan u policiji nakon što je uklonio sporni transparent

S. H.
U policijskoj stanici Lazarevo u Banjoj Luci danas je saslušan Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a. Saslušanje je trajalo manje od 15 minuta, a Begiću na teret stavljaju krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

"Smatram da nisam počinio navedeno krivično djelo koje mi se stavlja na teret", kratko je policiji poručio Begić.

Postupajući po depeši PS Prnjavor, od 24.12.2019.godine, a po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Begić je saslušan dva mjeseca nakon što je uklonio nelegalno postavljeni transparent.

"Od osovine autoputa stotinu metara ne može biti nikakav reklamni materijal. To je postavio kum Milorada Dodika, vlasnik firme Integral, koja i gradi te autoputeve i on će biti krivično prijavljen za ugrožavanje javnog saobraćaja i zbog silnih natpisa Integral koji se nalaze na autoputu, iako je to zakonom zabranjeno. Natjeraćemo ga, skinućemo te sramne natpise. Ako bude trebalo, ganjaćemo se i do Strazbura i sve te natpise ću natjerati njih da uklanjaju, a ne ja", izjavio je Begić sinoć gostujući na N1.

Begić priča da mu je i nejasan nalog PU Prnjavor od baš 24.12.dan nakon što je Miloradu Dodiku ponudio NATO zastavicu za koju je rekao ,"da se Dodik tako grčevito bori, a narodu maže oči".

"Što se tiče Tužilaštva vrlo sam sretan jer bar nešto rade, i to ovako brzo. Pitam ih javno zašto tako nisu brzi u provođenju istrage u slučaju inspektora Bandića koji je meni prijetio smrću, zašto nisu tako brzi u slučaju Srđana Perišića koji je javno, u emisiji najavio likvidaciju narodnog poslanika Stanivukovića. VIdjećemo hoće li biti brzi u slučaju bivšeg ministra Lukača koji po skupštini udara narodne poslanike", zaključuje Begić.

Begić je ispred policijske stanice sugrađanima zaželio srećne predstojeće praznike uz želju da se u novoj godini desi otkaz inspektora Miloša Bandića i konačno da ministar Lukač ponese epitet bivšeg minista.