{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi aktivisti u Sanskom Mostu dijelili zagrljaje

10.12.2017. u 14:52
45
52
Mladi aktivisti u Sanskom Mostu dijelili zagrljaje
45
U Sanskom Mostu je danas održan zanimljiv eksperiment. U okviru projekta re:Generacija, mladi aktivisti iz Sanskog Mosta su na gradskim ulicama dijelili besplatne zagrljaje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zagrljaje su nudili pod imenima različitih etničkih skupina kako bi ustanovili da li u kojoj mjeri njihovi sugrađani imaju predrasude i da li su spremni prihvatiti zagrljaj od pripadnika bilo koje etničke grupe.

Organizator ovog projekta bio je mladi Ambasador pomirenja re:Generacije, Issa Ičanović.

Projekat USAID-a simboličnog naziva re:Generacija, koji implementira Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje Magacin Kabare, ima za cilj da educira i motivira mlade širom zemlje da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Mladi Ambasadori pomirenja iz deset bh. gradova, koji su u prvom dijelu projekta pokazali najviše afiniteta za osmišljavanje i sprovođenje društveno odgovornih aktivnosti, dobili su zadatke da osmisle događaje kroz koje će utjecati na podizanje svijesti o pomirenju u svojim sredinama, ali i izvan njih.

Osim ovog događaja u Sanskom Mostu, slična aktivacija je u petak održana i u Prijedoru, gdje je oko 40 građana na glavnom trgu pjevalo čuveni hit grupe EKV "Ovo je zemlja za nas".

Slične aktivnosti će u narednom periodu biti organizovane i u drugim bh. gradovima, a sve u cilju podizanja svijesti o suživotu, pomirenju i prijateljstvu među svim etničkim grupama u BiH, a posebno među mladim generacijama.

Više o projektu saznajte na facebook stranici reGeneracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: