BiH
0

Mladen Bosić ostaje na čelu SDS-a

FENA
Mladen Bosić ostaje na čelu Srpske demokratske stranke (SDS) i u narednom periodu, odlučeno je na Skupštini stranke u subotu u Doboju.

Sjednicu Skupštine napustili su pojedini članovi SDS-a iz Banje Luke koji smatraju da je bilo neregularnosti prilikom glasanja o ostanku Bosića na čelu stranke.

Bosić je rekao novinarima da je za njegov ostanak na čelu SDS-a glasalo više od 170 članova Skupštine stranke, što je bila, kako je naveo, ubjedljiva većina od prisutnih članova, te da će njegov mandat trajati još dvije godine.

Iako su banjalučki članovi SDS-a tvrdili da je Statut prekršen prilikom glasanja o povjerenju Mladenu Bosiću, on je naveo da Statut SDS-a nije prekršen time što je većina delegata odlučila da glasanje o njegovom povjerenju bude javno.

On je dodao i da Statutom nije jasno precizirano da li glasanje treba da bude javno ili tajno, ali se većina članova Skupštine opredjelila za javno glasanje.

Komentirajući odlazak pojedinih članova Skupštine SDS-a sa sjednice, Bosić je rekao da je to možda bila neka emotivna ili ishitrena reakcija.

Između ostalih, sjednicu Skupštine SDS-a napustili su i poslanici stranke Dušan Stojičić, Ognjen Tadić, Vojislav Gligić, Borislav Bojić i Bratislav Škobo.