|

Mlada lavica Piolina ljubimica gostiju Pionirske doline

Mlada lavica Piolina ljubimica gostiju Pionirske doline
72
A
Anadolija
24.11.2014. u 12:32
26
komentara
72

dijeljenja
1/8 Foto: Anadolija
2/8 Foto: Anadolija
3/8 Foto: Anadolija
4/8 Foto: Anadolija
5/8 Foto: Anadolija
6/8 Foto: Anadolija
7/8 Foto: Anadolija
8/8 Foto: Anadolija
Sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina u posljednje vrijeme ponovo Sarajlijama postaje omiljeno mjesto za bijeg od gradske vreve i užurbanog načina života, a tome je uveliko doprinijelo i rođenje male lavice i dolazak  merkata i lemura, novih životinjskih vrsta. 
U druženju s više od 500 životinja najviše uživaju oni najmlađi, jer se u Pionirskoj dolini prvi put upoznaju sa životinjskim vrstama koje su prethodno viđali samo u crtanim filmovima i televizijskim emisijama.

Lav, kralj životinja, zauzima centralno mjestu u sarajevskom zoološkom vrtu, a nova zvijezda Pionirske doline je Piolina, nedavno rođena lavica čiju je igru kroz objektiv zabilježio fotoreporter AA. 

Pionirska dolina je za sve ljubitelje prirode i životinja otvorena tokom cijele godine, a posjetioca ne manjka bez obzira na godišnje doba.

Iako hladni, sunčani jesenji dani privlače posjetioce koji uživaju u obilasku životinja, koje također koriste sunčano vrijeme za izležavanje u kavezima.

Posebnu pažnju plijene četiri merkata i dva para lemura koji su tek odnedavno dio životinjskog fonda Pionirske doline. U zatvorenom dijelu zoološkog vrta, pored majmunarnika nalaze se egzotične vrste gmizavaca poput zmije, iguane, kajmana i kornjače.

Mališanima su zanimljivi i jeleni i srne, zebre, lame, klokani, medvjedi, dikobrazi, pauni, rakuni... 
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...