Gornja Kamenica
373

Mještanin sela kod Zvornika pretučen kod džamije, napadači uhapšeni

M. G.
Senad Sejfić pretučen kod džamije (Foto: Politički.ba)
Senad Sejfić pretučen kod džamije (Foto: Politički.ba)
Danas u večernjim satima, mještanin sela Gornja Kamenica Senad Sejfić, doživio je napad na putu ispred seoske džamije prilikom čega je zadobio tjelesne povrede.

Prema riječima jednog mještanina, Sejfića su napali dvojica mještana susjednog sela Donja Kamenica, B. J. i B. B., koji su nakon incidenta privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

Kako nam je je potvrdio mještanin (identitet poznat redakciji portala Klix.ba), napad se dogodio oko 20 sati.

Kako nam je rekao mještanin, Sejfić se vozio pored džamije, gdje je planirao klanjati namaz. U tom trenutku, nekoliko vozila je pristupilo njegovom vozilu, dolazeći iz pravca Šekovića.

"Napadači su brzo okružili Sejfića i bez ikakvih opomena ili provokacija, B. J. i B. B. su počeli brutalno udarati Sejfića po cijelom tijelu, posebno fokusirajući udarce na glavu", rekao nam je mještanin.

Jedna od mještanki, dodaje on, koja je svjedočila ovom nasilnom incidentu počela je vikati i hitno pozvala u pomoć komšije, koji su pritekli u pomoć Sejfiću.

"Napadači su, nakon što su se suočili s reakcijom mještana, pobjegli u pravcu Donje Kamenice.

Mještani su odmah prevezli ozlijeđenog Senada Sejfića u Policijsku stanicu u Zvorniku kako bi prijavili ovaj incident. Policija je brzo djelovala i uhapsila dvojicu napadača, pritvarajući ih u prostorijama Policijske stanice u Zvorniku.

Sejfić je nakon napada prebačen u hitnu medicinsku pomoć, gdje mu se trenutno utvrđuje ozbiljnost povreda koje je pretrpio tokom ovog napada.