BiH
1

Mještani povratničkih naselja kod Doboja žale se na uništavanje lokalnih puteva

FENA
Mještani dobojskih povratničkih naselja Foča, Johovac i Mali Prnjavor protestirali su danas, nezadovoljni što im se izgradnjom dionice autoputa Doboj-Prnjavor uništava lokalni put.

Ukazuju da imaju problem, jer im kamioni koji grade ovu trasu prave problem da dođu do kuća i njiva, koje će ostati neobrađene.

Navode i konkretne štete koje trpe usljed mehanizacije izvođača radova, laktaškog preduzeća, "Integral inženjeringa", tokom izvođenja radova na izgradnji ove dionice autoputa.

Predstavnik Savjeta mjesne zajednice Foča Ante Blatančić je rekao da im ne smetaju radovi na autoputu, ali da je usljed kretanja teške mehanizacije lokalni put ka Doboju neprohodan i da se zatrpavaju odvodni kanali koji više ne primaju vodu.

Blatančić je istakao da su se obraćali izvođačima radova, ali da trajnog rješenja nema.

I Anđa Mihajlović kaže da je prošle sedmice došlo do prekida snabdijevanja električnom energijom usljed oštećenja strujne trase.

Od izvođača radova traže da koriste mehanizaciju predviđenu za trasu autoputa, a ne lokalni put.

S druge strane, predstavnik preduzeća "Integral inženjeringa" Nemanja Mutić kaže da se oštećene dionice svakodnevno ravnaju i dovode u prvobitno stanje te da su sa stanovništvom u stalnom kontaktu.

Navodi da su radovi svakodnevni i da kamioni idu isključivo trasom predviđenom za autoput, dok se lokalnim putevima kreću manja vozila. Kaže i da ne žele lošu komunikaciju s lokalnim stanovništvom.