BiH
0

Mještani Kruševa spriječili radove, povratnici Gubavice i Pijesaka prosvjeduju

FENA
Kruševo
Kruševo
Mještani Kruševa jutros su spriječili radove na zemljištu u Kruševu koje je država prodala mostarskom poduzetniku Niki Marušiću po cijeni od 4 pfenniga po metru četvornom.

Radovi su zaustavljeni jer su mještani ogorčeni prodajom državnog zemljišta od 680 tisuća četvornih metara po spomenutoj cijeni.

Mještanin Kruševa Pero Marijanović kazao je kako je Marušić poslao bager, ali su ga mještani uspjeli spriječiti u obavljanju posla.

"Stigla je policija i sada smo poslali zahtjeve da nam dođu ministri pa da vidimo tko je sve to prodao i na koji način. Vidjet ćemo što će biti", kazao je u izjavi za Fenu Pero Marijanović.

Svoje nezadovoljstvo glede prodaje državnog zemljišta u Kruševu, Gubavici i Pijescima danas mirnim prosvjedom izražavaju i povratnici Mjesne zajednice Gubavica-Pijesci na prometnici u Pijescima.

"Taj prosvjed je jedna reakcija na tromost u rješavanju naše kaznene prijave za nezakonitu prodaju državnog šumskog zemljišta na području Gubavice, Pijesaka i Kruševa", kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Udruge povratnika MZ Gubavice-Pijesci Ibrahim Rahimić.

Vezano za spomenuti slučaj Rahimić ističe kako očekuju odgovor od nadležnih tijela, te da im nije jasno zašto je bager poslan u Kruševo kada još nisu dobili odgovore.