MZ Blagovac
1

Mještani kod Vogošće upozorili: Žice na stubu električne energije upletene u krošnju drveta

D. Be.
U naselju Vrapče, MZ Blagovac, u Vogošći žice na stubu električne energije upletene su u krošnju drveta i predstavljaju moguću opasnost po okolinu.

Ovaj problem, posebno za kuću u blizini, nije zanemarljiv, a svi su upoznati o tome. Uobičajeno je da Elektrodistribucija postupa samo ukoliko dođe do kidanja žica.

Iako su građani ovaj problem više puta prijavljivali nadležnim službama, obećanja je bilo, ali konkretnih poteza u rješavanju problema nije. Postavlja se pitanje, piše lokalni portal Ilijas.net, ko će biti odgovoran ukoliko dođe do požara ili nekog drugog problema koji mogu da izazovu žice upletene u krošnje drveta.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Inače, građani sami ne smiju ukloniti grane niti izmjestiti ili eventualno izmijeniti dotrajali stub s obzirom na to da postoje službe zadužene za takve probleme. One bi na zahtjev mještana trebale da djeluju shodno problemima na terenu, po prijavi građana, ali i na zahtjev mjesne zajednice.

Predstavnici Vijeća mjesne zajednice Blagovac, čijem području ovo naselje i pripada, upoznati su o problemu zbog kojeg su slali dopise Elektrodistribuciji. Na teren su, kažu, izlazili predstavnici Elektrodistribucije i sačinili zapisnike. U zapisniku je navedeno da se radi o problemu koji treba hitno riješiti, no problem ipak nikada nije rješen.