Život u strahu
135

Mještani Borkovića kod Banje Luke godinama čekaju saniranje klizišta

Klix.ba
Aktivisti Mladih demokratskog progresa Banja Luka, na čelu sa predsjednikom Ivanom Begićem, te odbornikom u Skupštini grada Banja Luka Jovom Savanovićem su danas obišli mještane naselje Borkovići, gdje su apelirani na hitno rješavanje klizišta zbog čega mještani strahuju.

"Ovi mještani za neko vrijeme neće uopšte moći proći putem, vratit ćemo se u vrijeme kada se išlo konjskim kolima", rekao je Savanović.

U videoklipu koji je Begić objavio na društvenim mrežama jedan od mještana je kratko kroz suze prokomentarisao:

"Vidite kako ovo izgleda, ja ću svoju djecu poslati u Njemačku ukoliko nadležni ne budu imali sluha za ovaj naš životni problem", rekao je jedan od mještana.

Mještani najavljuju i blokiranje puteva ukoliko nadležni hitno ne saniraju ova klizišta, te pričaju da od maja 2014.godine kada su se pojavila prva klizišta niko iz Gradske uprave ih nije niti obišao, a kamoli sanirao oštećenja.

"Danas smo ovdje na poziv mještana, spremni smo zajedno sa njima na blokadu i magistralnog i regionalnog puta ukoliko ovo hitno ne poprave. Ovo nije investicija od nekoliko miliona već od svega nekoliko hiljada maraka. Nećemo dozvoliti da neko nastrada pa da onda reagujemo", poručio je Begić.