Uskoro i druga dionica
240

Mještani Babina kod Zenice nakon 25 godina dobili cestu dužine 1,2 kilometra

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Mještani Babinskog sliva kod Zenice nakon 25 godina dobili su adekvatnu saobraćajnicu, a radi se o dionici od 1,2 kilometara koja je predstavljala opasnost po vozače.

Radovi na izgradnji 1,2 kilometara puta na dionici Zenica-Babino završeni su prije nekoliko dana, a time su sanirana klizišta, odroni, propali asfalt i druge opasnosti koje su svakodnevno predstavljale problem vozačima privatnih vozila, ali i javnog prijevoza.

Jedan od problema zbog čega se toliko dugo čekalo na rekonstrukciju ovog puta je i taj što se radi o nekategorisanom putu, a samim tim nije bila poznato ni u čijoj je nadležnosti.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ministar za saobraćaja, komunikacija i prostornog uređenja ZDK Arnel Isak (A-SDA) je pojasnio da su mladi uradili ono što su neki obećavali 25 godina.

"Nakon 25 godina uzaludnih dolazaka mnogih političara u ovaj dio Zenice, koji su davali lažna obećanja, a ništa nisu učinili da ispune obećano, došao je dan kada mi mladi pokazujemo da radimo, a ne obećavamo. Građanima je dosta priče. Građani žele djela. Dok su govorili da mi mladi ne znamo, ne možemo i da nismo sposobni, mi smo se trudili, napredovali i dokazali da možemo bolje i da znamo bolje. Došlo je vrijeme da se sklonite ustranu i pustite nas mlade da radimo", kazao je Isak.

Iz zeničke SDA su kazali da su već osigurana sredstva u budžetu ZDK i za rekonstrukciju druge dionice regionalne ceste.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Put Zenica-Babino od životnog je značaja za stanovnike Babinskog sliva, a također je važan i za regionalno povezivanje Zenice i Kaknja jer će, kada se završi rekonstrukcija cjelokupne trase, dva grada povezati preko Arnauta i Ribnice savremenom i sigurnom saobraćajnicom", poručili su iz SDA ZDK.