{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mjere za osiguranje utakmice BiH - Belgija

F
30.3.2009. u 17:46
0
10
Mjere za osiguranje utakmice BiH - Belgija
0
Mjere za osiguranje utakmice BiH - Belgija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko--dobojskog kantona sačinilo je Plan mjera i radnji na osiguranju nogometne utakmice BiH - Belgija, koja će 1. aprila biti odigrana na stadionu Bilino polje.
Uprava policije MUP-a ZDK-a pozvala je navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu s planiranim aktivnostima.

"Službenici policije će protiv onih koji ne budu postupali prema planiranim mjerama postupiti u skladu sa Zakonom o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK-a, čije odredbe su usaglašene sa zakonskim propisima o sigurnosti i posebno s propisima FIFA-e i Evropskom konvencijom o nasilju i nedoličnom ponašanju gledalaca na sportskim priredbama", navodi se u saopćenju MUP-a.

Ističe se da je na stadion zabranjeno unošenje oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka. Policija, također, neće dozvoliti nošenje odjevnih predmeta s kojima se može sakriti identitet tzv. "fantomki" i unošenje ovih predmeta u stadion. Na ulazima u stadion, vršit će se pregled svih osoba radi sprečavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.

“Imajući u vidu značaj ove utakmice pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim sigurnosnim uvjetima, odnosno da poštuju upute koje daju policijski službenici, predstavnici zaštitarskih agencija i druge službene osobe", saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: