Brčko
0

Mjere opreza zbog menigokokne sepse

SRNA
Brčko
Brčko
Učenici Desete osnovne škole u Bijeloj kod Brčkog raspušteni su jutros sa nastave kući, nakon što je potvrđeno da je jedno petogodišnje dijete iz tog mjesta oboljelo od menigokokne sepse, potvrdio je šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Rizo Čivić.

Kako je objašnjeno, riječ je samo o mjerama predostrožnosti da bi se izvršila dezinfekcija školskog objekta i da će učenici sutra ponovo krenuti na nastavu.

Šef Odjeljenja za zdravstvo Admir Čandić izjavio je da je oboljeli dječak bio u kontaktu sa četvoricom svoje braće i još jednim dječakom osnovnoškolskog uzrasta, pa su higijensko-epidemiološke mjere bile neophodne.

"Djeci koja su bila u kontaktu sa oboljelim uključene su profilaktičke mjere i stavljeni su pod nadzor Pododjeljenja za javno zdravstvo distrikta Brčko", rekao je Čandić novinarima.

Veliki broj učenika ove škole juče je učestvovao na tradicionalnim "maškarama", gdje je, prema riječima Rize Čivića, moglo doći do kontakta.

Zato je roditeljima skrenuta pažnja da prate eventulne promjene kod djece i da se, u slučaju bilo čega sumnjivog, odmah jave u Dom zdravlja u Bijeloj.