{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk

F
14.8.2007. u 12:00
0
0
Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk
0
Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk
Sindikat Mittal Steel Zenica informisao je upravu kompanije da će se 10., 11. i 12. septembra održati dvosatne obustave rada i protestna okupljanja ispred zgrade Direkcije, dok je za 13. septembar od 7.00 sati, najavljeno održavanje novog generalnog štrajka uposlenih u Mittal Steel Zenica.
"Skupština Sindikata donijela je odluku da naš glavni zahtjev ostaje povećanje cijene satnice, a tražimo i poštivanje ostalih odredbi iz socijalnog paketa, izjavio je danas Islam Imamović", predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica.

U narednim danima Sindikat će Općinskom sudu u Zenici dostaviti žalbu na presudu od 3. augusta, kojom je Sndikatu metalaca BiH i Sindikalnoj organizaciji Mittal Steel Zenica zabranjeno organizovanje i dalje provođenje generalnog štrajka započetog 1. augusta.

Sindikat Mittal Steel Zenica od uprave kompanije traži povećanje cijene satnice sa 2 KM na 2,50 KM (uprava predlaže 2,18 KM), stavljanje van snage Odluku o otpuštanju s posla 48 radnika, kao i da se dodatak na platu za noćni i prekovremeni rad, rad na dan sedmičnog odmora i minuli staž, obračunava i isplaćuje u skladu sa Kolektivnim ugovorom na području FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: