{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk

F
14.8.2007. u 12:00
0
0
Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk
0
Mittal Steel Zenica za 13. septembar najavio novi generalni štrajk
Sindikat Mittal Steel Zenica informisao je upravu kompanije da će se 10., 11. i 12. septembra održati dvosatne obustave rada i protestna okupljanja ispred zgrade Direkcije, dok je za 13. septembar od 7.00 sati, najavljeno održavanje novog generalnog štrajka uposlenih u Mittal Steel Zenica.
"Skupština Sindikata donijela je odluku da naš glavni zahtjev ostaje povećanje cijene satnice, a tražimo i poštivanje ostalih odredbi iz socijalnog paketa, izjavio je danas Islam Imamović", predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica.

U narednim danima Sindikat će Općinskom sudu u Zenici dostaviti žalbu na presudu od 3. augusta, kojom je Sndikatu metalaca BiH i Sindikalnoj organizaciji Mittal Steel Zenica zabranjeno organizovanje i dalje provođenje generalnog štrajka započetog 1. augusta.

Sindikat Mittal Steel Zenica od uprave kompanije traži povećanje cijene satnice sa 2 KM na 2,50 KM (uprava predlaže 2,18 KM), stavljanje van snage Odluku o otpuštanju s posla 48 radnika, kao i da se dodatak na platu za noćni i prekovremeni rad, rad na dan sedmičnog odmora i minuli staž, obračunava i isplaćuje u skladu sa Kolektivnim ugovorom na području FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: