BiH
0

Mitropolit Nikolaj služio Svetu arhijerejsku liturgiju

FENA
Mitropolit dabrobosanski Nikolaj je u četvrtu nedjelju vaskršnjeg posta - Sredoposnu nedjelju, 29. marta, u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kalinoviku služio Svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje tri sveštenika i dva đakona Mitropolije dabrobosanske.

Liturgiju je svojim pjevanjem uljepšao dječiji crkveni hor iz Kalinovika.

Mitropolit Nikolaj je u prigodnoj besjedi istakao da se molitvom i postom sve više približavamo Hristovom vaskrsenju, prazniku nad praznicima, najvećem prazniku u pravoslavnom svijetu.

„Praznik Hristovog vaskrsenja nije samo velika radost u našim domovima nego i u našem komšiluku i u gradu i selu“, istakao je gospodin Nikolaj.

Mitropolit Nikolaj prisustvovao je u večernjim časovima duhovnoj akademiji u hramu Svetog velikomučenika Georgija u opštini Istočno Novo Sarajevo, saopćila je Informativna služba Mitropolije dabrobosanske.

Povodom vaskršnjeg posta svake nedjelje održava se duhovna akademija. Mitropolit Nikolaj je u petak, 27. marta, u hramu Svetog Save u sarajevskom naselju Blažuj, služio Liturgiju pređeosvećenih darova, uz sasluženje dva sveštenika i dva đakona Mitropolije dabrobosanske.