Banja Luka
0

Miting ''Odbranimo Radovana - odbranili smo Srpsku''

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U drugoj polovini septembra u Banjoj Luci na Trgu Krajine trebalo bi da se održi miting podrške prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. ''Odbranimo Radovana - odbranili smo Srpsku'' naziv je manifestacije koju će organizirati Srbski narodni pokret (SNP) ''Izbor je naš''.

Predsjednik pokreta Dane Čanković kaže ''kako postoje nesumnjivi pokušaji političara u BiH i dijela međunarodne zajednice da zajedno s Haškim tribunalom suđenje Karadžiću pretvore u suđenje Republici Srpskoj".

''Republika Srpska nije nastala Dejtonskim sporazumom već 9. januara 1992. i to kao izraz volje srpskog naroda'', rekao je Čanković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

SNP smatra da je Irfan Mustafić, autor knjige ''Planirani haos'' o ratnim dešavanjima u Srebrenici, odličan svjedok u odbrani Radovana Karadžića te pozvao vlasti BiH da zaštite autora jer prema saznanjima ovog pokreta njemu je ugrožen život.

Istina o Srebrenici, događajima u Ulici Vase Miskina i Markalama, kad se otkrije, učinit će da se bošnjački narod stidi svojih vođa, zaključuje Čanković koji očekuje da bi se istina mogla otkriti na suđenju Radovanu Karadžiću u Haagu.