|

Mitić priznao učešće u ubistvu Govedarice, pokušaju ubistva Ždrale i pljačkama

Mitić priznao učešće u ubistvu Govedarice, pokušaju ubistva Ždrale i pljačkama
0
A. D.
25.10.2019. u 08:40
15
komentara
0

dijeljenja
Mitić priznao učešće u ubistvu Govedarice, pokušaju ubistva Ždrale i pljačkama Detalj sa suđenja u predmetu "Lutka"
Optuženi Milan Mitić (1960.), u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH.
Navedeni optuženi obuhvaćen je predmetom kodnog naziva "Lutka", ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH. U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Optužnica tereti optuženog zajedno s drugim osobama za učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, zatim ubistva Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učestvovanje u navedenim krivičnim djelima i predložena kazna je u skladu s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela. Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem bit će u potpunosti okončan sudski postupak u predmetu kodnog naziva "Lutka", jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...