BiH
9

Misno slavlje u kapelici "Sveti Dominik" u Goraždu: Božić i Nova godina nas objedinjuju

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Misno slavlje povodom velikog katoličkog blagdana Božića priređeno je u Župnom uredu "Sveti Dominik" u Goraždu, a predvodio ga je Franjo Tomić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije koji vodi brigu o ovoj zajednici vjernika u Goraždu ali i u Rogatici.

Za Klix.ba ističe da je prije dolaska u Goražde bio na misnom slavlju u Rogatici.

"Kako je danas Božić, svakako nisam htio propustiti priliku i u Rogatici ponuditi vjernicima katolicima da imaju svetu misu. Bilo ih je samo troje i zima je, a sve su to stariji, ali ovdje, kako vidite, mnogo nas je više", ističe Tomić.

Na misno slavlje u prohladnu kapelicu u Goraždu danas su osim nekolicine pripadnika katoličke vjerosipovjesti iz grada na Drini, stigli i vjernici iz Foče. Zajedno su uputili molitvu i čestitali jedni drugima veliki praznik, Božić, radujući se njegovom dolasku i svakoj čestitci koja je upućena ovim povodom.

"Božić je svakako za nas jedan od vrlo značajnijih blagdana u tijeku jedne crkvene ili građanske godine. Dan kada je Bog u ljudskom tijelu objavio sebe čovjeku, radi čovjeka i radi njegova spasenja. A poruka bi bila svima nama 'Ljubav Božija neizmjerna svakom od nas a tu ljubav i mi smo pozvani da živimo svojim životom u svojoj zajednici i sredini u kojoj živimo'", poručio je svećenik Franjo Tomić.

Osim poruka koje su upućene sa misnog slavlja a koje pozivaju na mir, zajedništvo, ljudsko dostojanstvo, svećenika Tomića pitali smo ima li poruku za grad koji već četiri godine odugovlači sa izdavanjem dozvole za izgradnju kapele Drinskim mučenicama.

"Postavili ste mi jedno vrlo delikatno pitanje jer ne bih želio nikoga vrijeđati ali ni Božić ni Nova godina nisu za to da bi stavljali neki razdor nego su i Božić i Nova godina tu zato da nas više objedinjuju i evo jedne lijepe simbolike. Vi ćete kititi jelku za Novu Godinu, a ja je kitim i za Božić i za Novu Godinu. Vi ćete staviti na tu jelku sijalice u različitim bojama i ja ću, jelka, zelenilo, simbol je života cijele godine. Sijalica, to ste vi, to sam ja, u različitoj naravi, u različitim bojama a svi skupa, trebamo davati jednu cjelinu i jednu ljepotu. Kao što sijalica daje jelki hajmo i mi davati našemu gradu i našemu svijetu", poručio je Franjo Tomić.