{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Misija OSCE-a u BiH i BIRN pokrenuli projekt “Justice radio"

F
5.2.2008. u 13:39
0
0
Misija OSCE-a u BiH i BIRN pokrenuli projekt “Justice radio"
0
Misija OSCE-a u BiH i BIRN pokrenuli projekt “Justice radio"
Balkanska istraživačka novinska mreža (BIRN) s Misijom OSCE-a u BiH pokrenula je početkom ovog mjeseca seriju radioemisija koje potcrtavaju rad entitetskih institucija prilikom procesuiranja predmeta ratnih zločina.
Progami će biti emitirani na radiostanicama širom BiH, u regiji i područjima gdje živi bosanskohercegovačka dijaspora, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Ove emisije će se moći i downloadirati na web stranici: Justice Radio, na www.bim.ba.

Svrha emisija je pažnja na domaći pravni sistem, naglašavajući ostvareni napredak i probleme u osam entitetskih tijela pravde: Sarajevu, Banjoj Luci, Travniku, Bihaću, Trebinju, Zenici i Mostaru – gdje lokalni sudovi moraju raditi na predmetima ratnih zločina, riječi su direktora OSCE-ovog Odjela za ljudska prava Jamesa Rodehavera.

On je kazao da Justice Radio, nudeći nepristrane i vjerodostojne informacije, želi jačati ulogu pomirenja koju imaju suđenja za ratne zločine u podijeljenim sredinama i promociju važnog rada koji obavljaju institucije krivičnog prava u BiH.

Misija OSCE-a u BiH, koja je od osnivanja radila zajedno s lokalnim vlastima na poboljšanju rada domaćeg sudstva, nada se da će emitiranje ovih emisija pomoći ljudima u BiH da bolje razumiju i više cijene rad svojih sudova. Misija vjeruje da u BiH nije samo bitno da se pravda izvrši nego je važno i da se vidi da je pravda izvršena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: