BiH
0

Misija OESS-a organizirala Konferenciju za Vijeća roditelja iz svih osnovnih škola HNK-a

FENA
Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini organizirala je u srijedu u Mostaru "Drugu konferenciju za Vijeća roditelja iz svih osnovnih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji".

Kako je danas priopćeno iz Regionalnog ureda OESS-a Mostar, ta konferencija, koja je nastavak konferencije "Dobru školu grade svi", okupila je roditelje i nastavnike iz svih osnovnih škola u toj županiji, kao i ravnatelje škola, predstavnike županijskog Ministarstva za obrazovanje, te predstavnike Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo u Mostaru.

Konferencija je imala višestruke ciljeve i to primjenu Vodiča za rad Vijeća roditelja u osnovnim i srednjim školama, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse u upravljanju školama, radu Vijeća roditelja i nastavnika te bližu suradnja između nastavnika i Vijeća roditelja u nastavnom procesu i učenju.

Glavna pitanja koja su bila razmatrana na konferenciji su pitanja poboljšanja rada Vijeća roditelja i nastavnika, poboljšanje suradnje između Vijeća roditelja i nastavnika i uprave škole, kao i eventualno financiranje Vijeća roditelja i nastavnika.

Po riječima Sadete Begtašević, djelatnice za obrazovanje u Misiji OESS-a u BiH, roditelji imaju pravo i dužnost da sudjeluju u procesu odlučivanja na svim razinama.

"Konferencija predstavlja nastavak naših napora u unaprjeđenju njihovog aktivnog sudjelovanja. Roditelji kao i nastavnici ponovno su potvrdili njihovu želju za poboljšanjem rada i kvalitete školovanja", kazala je Begtaševićeva..

Ovo je prva u nizu konferencija koje će se održati ovog mjeseca u Grudama, Trebinju, Foči i Mostaru, stoji u priopćenju iz Regionalnog ureda OESS-a Mostar.