{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Misija BiH pri UN-u uskoro kadrovski potpuno popunjena

S
2.9.2009. u 17:44
0
0
Misija BiH pri UN-u uskoro kadrovski potpuno popunjena
0
Misija BiH pri UN-u uskoro kadrovski potpuno popunjena
Trećeg, završnog dana Savjetovanja ambasadora BiH, koje se održava u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, izlaganje je održao Zoran Perković, pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove.
Govorio je o novom sistemu za izdavanje putnih isprava, migracionoj politici BiH, brizi za građane BiH u svijetu i konzularnoj problematici.

Na temu Rad s medijima ambasadora i šefovima misija obratio se Zlatan Burzić, načelnik Ureda za odnose s javnošću, pri čemu su razmijenjena mišljenja i iskustva o radu sa novinarima. Analiza izvješćivanja i kontakata je tema o kojoj je govorio ministar-savjetnik Alija Muminović, a o unapređenju komunikacijskog sustava ministar-savjetnik Ahmet Halilović.

U sklopu diskusije o aktualnostima u vezi sa funkcioniranjem MVP-a BiH i DKP mreže, u kojoj su učestvovali svi pomoćnici ministra, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj je informirao da će Misija BiH pri UN-u biti kadrovski popunjena gotovo u cijelosti, kako bi se moglo odgovoriti izazovima sve izvjesnijeg nestalnog članstva naše zemlje u Vijeću sigurnosti OUN-a.

Tokom diskusije, učesnici Savjetovanja iznijeli su mnoštvo prijedloga koji se odnose na unapređenje funkcioniranja mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH i logističke podrške iz sjedišta MVP-a i konkretizirali ih u izravnim razgovorima sa nadležnim sektorima MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: