Učač Kur'ana
2.8k

Mishary Rashid Alafasy u prvoj posjeti BiH

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Jedan od najpopularnijih učača Kur'ana i izvođač ilahija današnjice Mishary Rashid Alafasy boravi u udvodnevnoj posjeti BiH.

Danas je planirana posjeta Gazi Husrev-begovoj džamiji na akšam-namazu te džamiji Kralj Fahd u Sarajevu na jacija namazu. Mishary će predvoditi namaz nakon čega će se prisutnima obratiti učenjem odlomaka iz Kur'ana.

Osim Sarajeva, Alafasy će isti dan posjetiti zeničku Ensar džamiju na podne-namazu te džamiju Kalibunar u Travniku gdje je u organizaciji Muftijstva Travničkog planirano predramazansko druženje sa početkom od 14:30 sati.

Mishary Rashid je imam Velike džamije u Kuwaitu i jedan od najpopularnijih ličnosti u muslimanskom svijetu uopće, čije profile na društvenim mrežama prati više desetina miliona simpatizer širom svijeta. Do sada je izdao više albuma ilahija i kasida na arapskom, engleskom, francuskom i drugim jezicima za koje je snimio spotove širom svijeta a domaćini njegovog prvog dolaska u BiH – Televizija 5 iz Sarajeva - očekuju da bi jedan od njegovih narednih spotova mogao biti snimljen u našoj zemlji u izvedbi domaćih video produkcija što je, između ostalog, i povod njegove posjete.

Mishary Rashid je titulu hafiza Kur'ana Časnog stekao na Islamskom univerzitetu u Medini (KSA) 1994. godine gdje je stekao i zvanje kurra hafiza (učenje na 10 načina). Dobitnik je desetina nagrada diljem islamskog svijeta.