Sud u Sarajevu
258

Mirza Muhović osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici

Klix.ba
Verena Cerovina i MIrza Muhović, Foto: Facebook
Verena Cerovina i MIrza Muhović, Foto: Facebook
Mirza Muhović osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici, počinjenog nad svojom bivšom suprugom pjevačicom Verenom Cerovinom. Presudu je donio Općinski sud u Sarajevu.

"Muhoviću je nakon izricanja presude određen i pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke suda", potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U optužnici od 25. januara je navedeno da je Muhović duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovine.

Muhović je u maju 2015. godine u zajedničkom domu fizički napao pjevačicu s kojom ima i dijete i nanio joj lakše povrede.

Također, u augustu iste godine, Mirza je oko pet ujutro, poslije verbalnog sukoba, ošamario Verenu.

Poznato je da se patnje pjevačice s bivšim suprugom na tome nisu zaustavile. Krajem marta prošle godine, policija u Trebinju podnijela je izvještaj protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe.

Muhović, koji je poznat i po tome što je pucao na svoju bivšu djevojku manekenku Eminu Karišik, odveo je u Sarajevo dijete koje ima s Verenom i nije ga htio vratiti.

Cerovina je to prijavila policiji u Trebinju i dvogodišnjak je sada kod majke koja je na Općinskom sudu u Sarajevu vodila borbu za starateljstvo nad sinom.