Prepustio funkciju
53

Mirza Hadžiabdić se zbog pritiska povlači s pozicije predsjednika Sindikata policije KS

Piše: I. Č.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Mirza Hadžiabdić se zbog pritiska povlači s pozicije predsjednika Sindikata policije Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.

Hadžiabdić je članovima Sindikata policije KS poslao pismo u kojem navodi da, uvažavajući aktuelnu situaciju i činjenicu da je izložen pritiscima članova i onih koji to nisu, svoj mandat predsjednika Upravnog odbora stavlja na raspolaganje Skupštini Sindikata i sindikalnom članstvu.

"Ponosan sam na rezultate koje je ovaj sindikat postigao u prethodne nepune četiri godine, koji nisu upamćeni od njegovog postojanja. Zahvaljujem se članstvu na dosadašnjoj saradnji, posebno članovima koji su imali razumijevanja za sindikalnu ulogu u društvu i činjenicu da djelatnost Sindikata mora biti u okviru Statuta i važećih zakonskih propisa", naveo je Hadžiabdić u pismu.

Podsjećamo, Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo je dao nezadovoljavajuću ocjenu na prošlogodišnji rad policijskog komesara Mevludina Halilovića, čime su stvoreni preduslovi za njegovu smjenu, ali i odmazda unutar Policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Pojedini policijski službenici su se požalili zbog pritisaka unutar Policijske uprave MUP-a KS, uz ostalo i zbog inicijative da se napravi spisak s imenima svih onih koji smatraju da Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo nije donio pravu i istinitu procjenu rada policijskog komesara za 2018. godinu.

Policijski komesar Mevludin Halilović je tokom jučerašnjeg predstavljanja izvještaja rada PU MUP-a KS za 2018. godinu kazao da je negativnom ocjenom Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo, koju je okarakterisao kao politički motiviranu, dovedena u pitanje sigurnosna situaciju u Kantonu Sarajevo.