Kantonalni odbor
435

Mirvad Kurić o najavljenoj promjeni na čelu SBB-a: Želimo da nas Radončić i dalje vodi

G. M.
Mirvad Kurić i Fahrudin Radončić
Mirvad Kurić i Fahrudin Radončić
Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo smatra da predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić treba i dalje ostati na predsjedničkoj poziciji u SBB-u i da "nema pravo da se jednostrano povuče ispred tima koji je stvorio i dao nadu građanima".
Kantonalni odbor smatra da je Radončić "itekako potreban kako na čelu SBB-a tako i Bosni i Hercegovini i Bošnjacima kao narodu".

"Od najave predsjednika Radončića na televiziji N1 da razmišlja da prepusti predsjedničku poziciju, kao povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo dobio sam stotine poziva od članova i građana koji traže da Radončić ostane predsjednik. Moram reći da se slažem sa svima, jer je on lider s velikim ličnim i političkim kapacitetom i u ovako složenim okolnostima u našoj zemlji i regionu itekako nam je potreban. Također, ljudi su 2009. godine, kada je SBB osnovan, krenuli za Radončićem i u njemu su vidjeli nadu za izlazak iz lošeg stanja u zemlji te zbog toga želimo da nas on i dalje vodi", rekao je povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo Mirvad Kurić.

Nadalje, kako tvrde iz Kantonalnog odbora, "u ovom trenutku općeg beznađa kako u Sarajevu tako i u cijeloj državi ne postoji ozbiljna i kreativna alternativa aktuelnoj vlasti".

"Samo SBB na čelu s Radončićem, koji nije remetilački, nego faktor koji ujedinjuje sve strane u BiH, opcija je koja građanima može biti jedina alternativa. Već imamo mlad i potentan tim, a jaki možemo biti samo s Radončićem na čelu, jer smo prije deset godina i krenuli za njim i zbog njega je većina i ušla u politiku i krenula putem alternative neuspješnoj dinastičkoj vlasti", zaključio je Kurić.

Podsjetimo, Radončić je najavio da se planira povući s pozicije predsjednika stranke do Općih izbora naredne godine.

"Moj plan je da nakon 10 godina upravljanja SBB prepustim mlađoj generaciji političara. Ne napuštam SBB dok SBB ne odluči drugačije. To je kao da imate dijete koje treba da počne samostalno živjeti. Mi vršimo konsultacije ko bi mogao biti persona koja će zadržati SBB, da sačuvamo članstvo", izjavio je Radončić.