Žele stabilizaciju
6

Mirsad Žuga: Vlada BPK Goražde neće doživjeti tuzlanski scenarij

Piše: E. A.
Mirsad Žuga
Mirsad Žuga
Za srijedu je zakazana prva sjednica povjereništva KO SDA Goražde, potvrdio je za Klix.ba Mirsad Žuga, koji je prošle sedmice imenovan za povjerenika ove stranke u Goražde. On je izjavio da su prioriteti rada povjereništva stabilizacija unutar SDA ali i rada kantonalne vlade koja, tvrdi Žuga, neće doživjeti tuzlanski scenarij.

"Ja mislim da nije vrijeme da se vlada destabilizira i ako to neki misle, onda je to pogrešno. Vidjećemo šta će i povjereništvo reći, ja sam predsjednik, a imamo 14 članova i u razgovorima do sada kantonalna vlada na čelu sa premijerom Okovićem (op.a. Emirom) ima podršku i tako treba i da ostane. Mi imamo zamjenu ministrice pravde( Radmila Janković) koja je otišla u penziju, a ako se ukaže potreba možda i na nekim drugim mjestima. Cilj je da se vlada stabilizira, pogotovo što je ostalo još malo vremena do izbora, imali smo već nekih rušenja vlade, a treba da se ujedinimo prije svega za dobrobit građana BPK, a sve treba učiniti da ne dođe do raskola u stranci", ističe Žuga.

Podsjetimo da je prošle sedmice Predsjedništvo SDA BIH, između ostalih, uvelo povjereništvo i u Kantonalni odbor SDA Goražde zbog, kako saznajemo, nezadovoljstva sukoba i podjela u ovom ogranku, a kulminirali su još u oktobru prošle godine kada je devet članova KO zatražilo uvođenje povjereništva kao jedinog mogućeg rješenja koje bi moglo stabilizirati stanje u stranci. I pored toga Žuga ne očekuje probleme unutar SDA.

"Cilj nam je podmladiti stranku, dovesti nove kadrove i otvoriti vrata svima koji žele da rade za dobrobit države, BPK a samim tim i stranke. Vratićemo sistem odlučivanja u organe stranke, tražit ćemo da se stranačke odluke poštuju i to će biti osnovni princip djelovanja", kaže Žuga.

Predsjedništvo SDA, uz predsjednika povjereništva imenovalo je i 14 članova, među kojima su predsjednici općinskih organizacija, premijer i predsjedavajuća Skupštine BPK te nekoliko novih članova.