{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Memišević prinudni upravitelj PD Butmir

F
9.1.2015. u 14:12
2
13
Mirsad Memišević prinudni upravitelj PD Butmir
2
Mirsad Memišević prinudni upravitelj PD Butmir
Foto: Arhiv
Nakon odluke ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice o razrješenju dužnosti v. d. Poljoprivrednog dobra "Butmir" Amira Karahasanovića, u sudskom registru je od 06. januara upisan Mirsad Memišević kao prinudni upravitelj do imenovanja direktora preduzeća.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Novoimenovani upravitelj, raniji v.d. direktora Mirsad Memišević kazao je danas na pres-konferenciji da su u preduzeću došli u posjed i uvid u bankovne račune i tom prilikom ustanovili da je oko 183.000 KM izneseno iz preduzeća, po raznim osnovama.

"Vidjeli smo da su bila upisana i dva uposlenika, članovi Stranke radom za boljitak, za koje nismo znali, a upisani su mimo statuta i sistematizacije. Mi još ne znamo koja su rješenja oni imali. Samo su dva uposlenika iz preduzeća iznijela više od 54.000 KM. Osim tih troškova bilo je i plaćanja advokata, kao i agenciji za računovodstvo", kazao je Memišević.

On je kazao da cilj Stranke radom za boljitak nije bio razvoj preduzeća i njegova stabilnost već samo iznošenje novca.

"Nakon odluke ministra došlo je do mira u preduzeću, stabilizacije i vraćanja radnika njihovim redovnim poslovima. Uprava preduzeća je odmah krenula u stabilizaciju, odnosno uvođenje reda, uspostavljanje kontakata s dobavljačima, prema kojima imamo veća dugovanja, osiguranje repromaterijala i povećanje proizvodnje", kazao je Memišević.

Ministar Hrenovica izjavio je da smjena Karahasanovića imala odjeka i da je PD Butmir već za mjesec dana počelo raditi pozitivno.

"Jutros sam potpisao dopis Karahasanoviću da hitno pošalje izvještaj i preda pečat preduzeća koji je sam napravio. Imamo potpunu podršku ministarstva, novog rukovodstva i tužilaštva. Sud je konačno uvidio pravo stanje. Smatram da slučaj nije trebao ovoliko dugo da traje", kazao je Hrenovica.

Uprava PD Butmir najavila je pokretanje krivične prijave protiv Karahasovića i zahtijeva povrat sredstava od osoba koje su uzimale novac, a da nisu "ni kročile u preduzeće".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: